Centrul de echitatie Panicel

Centrul de echita Panicel

Calaria este aproape a doua natura pentru om si, de aceea, se invata deosebit de usor in aspectele ei de baza. Primordial este respectul pentru cal iar, odata ce il vei descoperi, acest sentiment se va transforma in dragoste. Vei ajunge astfel sa apreciezi ceea ce numai calul iti poate oferi, respectiv siguranta, posibilitatea de a vedea mai departe si de a merge acolo unde altfel nu ati fi ajuns.

Scoala de calarie PANICEL , va poate introduce in magica lume a calaritului si va poate ajuta sa descoperiti un nobil sport care a fost, pana nu demult, un mod de viata vechi de mii de ani.

Filosofia este, de fapt, una foarte simpla. Calaria, pentru cei care ajung sa o practice zilnic sau macar saptamanal, este mai mult decat un mijloc de agrement sau o modalitate de a ramane sanatos fizic si psihic, este un mod de viata. Un exercitiu de educare a rabdarii. Trebuie sa cunosti calul, sa-i intelegi teama, frica, este un animal reticent, cu un puternic instinct de supravietuire, nu trebuie sa-l iei prin surprindere, pentru ca nu-i poti controla reactiile.

In fond, a fost atata timp un animal salbatic care avea ca singura scapare fuga. Si acum, la cateva ore de la nastere, manzul se ridica in picioare, iar a doua zi alearga. Sa urci pe cal inseamna sa intri in ritmul naturii, sa-i respecti instinctele puternice, dar totodata sa-l faci sa te asculte. Daca petreci mai mult timp alaturi de cal, te redresezi emotional, te echilibrezi, te calmezi si te umplii de energie pozitiva. Primul contact este intermediat de instructor, care cunoaste obiceiurile calului, sensibilitatile lui si stie cum poate fi atras de partea viitorului calaret.

Urcarea in sa si primele ore de calarie se realizeaza in manej, locul in care calaretul va invata pozitia de stat in sa, va invata comenzile si modul in care acestea sunt transmise calului.

La inceput la pas, apoi la trap, calaretul si calul vor invata sa se respecte unul pe celelat. Finalul este reprezentat de iesirea din manej si exersarea noilor abilitati in teren, sub supravegherea instructorului, pe dealurile din imprejurimile centrului de echitatie.

Cursul de calarie se desfasoara pe parcursul a 6 saptamani si jumatate ,de 2 ori pe saptamana rezultand 11 sedinte din care ultima sedinta va fi un test atat practic cat si teoretic.

Va prezentam urmatoarea povestioara :

A fi Calaret - Era odata un cavaler nobil a carui viata fusese dedicata cailor. Se spunea despre el ca avea multa demnitate si modestie dar toti cei care l-au vazut calarind erau uimiti de abilitatea sa ecvestra si de eleganta sa in sa.

La virsta de 96 de ani, zacind pe patul de moarte, l-a chemat pe nepotul sau sa-si ia ramas bun. Dupa ce a facut-o, in timp ce nepotul se indrepta spre usa sa plece, pentru prima data a vazut lacrimi in ochii unchiului sau. Batranul i-a luat mana tanarului si i-a spus cu blandete: "este o adevarata nenorocire ca trebuie sa mor chiar acum". "Dar de ce?" a intrebat nepotul lui mangiind cu afectiune mana batranului, "acest timp vine pentru fiecare om si tu ai avut o viata atat de lunga, bogata si binecuvintata".

"Da", a zis batranul "dar numai saptamana trecuta am descoperit pentru prima data ce inseamna cu adevarat sa calaresti un cal".

Pentru detalii supliementare vizitati: http://panicel.ro/

Vezi galeria